TRADUCTOR (perdonad por los resultados)

diumenge, 3 de maig del 2009

Marató d'Empúries 2009

Aquest home és en Xevi. Porta 57, bé, suposo que 58 maratons. És un crack al que admiro molt. La setmana passada va estar a la marató d'Albi a França i aquesta a Empúries. Veieu el seu blog. Val la pena fer-li una ullada. Veureu quin curriculum.
I ja van 7 maratons.



Encara era de nit quan tota la família hem sortit cap a Empúries. Hem vist sortir el sol des del cotxe.


Abans de començar la cursa uns legionaris romans ens han guiat, passant per totes les ruïnes, fins a la línia de sortida. Tot plegat molt maco.


Ja ens deixan per donar lloc a la sortida.


Al quilòmetre 4 es torna a passar per la zona de meta on he pogut saludar a tota la família.


Al podi amb el Jordi i el Roger recollint el meu primer trofeig com a corredor de running.
L'Ignaci i jo en aquesta foto. Hem compartit impressions i hem coincidit en totes. També he vist a en Toni Gordo de Centre Arnau, a la Antonia i al amic del Jordi, company d'equip que ja ara corretgeixo i poso el seu nom i la seva marca, és en Antonio Mendoza que ha fet un increible temps de 3:47 en la seva preimera participació no només a Empúries si no en una marató. En Toni s'ha vist forçat a abandonar per lesió, llàstima. A la propera la venceràs amic. Li vull agrair a en Toni que dissabte s'encarregués de recollir-me el pitrall ja que a mi m'era imposible. En Ignasi crec que ha fet 4:04, potser m'ho pots confirmar.


Després de tot el jaleo hem buscat un lloc tranquil a la vora del mar i ens hem fotut les botes la Montse, la Sandra, en Josep i jo, rematant amb unes copetes de cava, ummmm...!!! Que bo!!!




Últimament em donen uns pitralls molt macos. M'agrada el 20.


Avui hem anat a Empúries a fer la seva marató. En principi ho hem fet carregats d'optimisme, convençuts de que hi havia posibilitats de fer un bon paper, bé, i sense ganes de dramatitzar puc dir que el paper ha estat força bo.
Tres motius han estat determinants per que el curs de la cursa no hagi estat el desitjat, i són els mateixos que tanta por provocaven en els participants pocs dies avans. La CALOR, el VENT i en menor mesura el perfil que no acabava de recordar del 2007 i que tot i les modificacions realitzades no deixa de ser un perfil dur.
El guanyador de la cursa ha fet un temps de 2:36 i el segon 2:46. Deu n'hi do, oi? Són uns temps que poden semblar discrets però és que les circumstàncies fan que siguin unes marques força bones. El meu temps, després de patir totes les penúries posibles (dolor al peu, flato, dificultat de respirar no se si pel vent o per la calor i segur que si faig memòria recordo alguna d'altre, jejeje) ha estat de 3:11:23. Estic satisfet pel que ha costat. No era aquesta la marató indicada per fer marca, evidentment. De tota manera, el que realment m'ha provocat una gran satisfacció ha estat quedar el tercer de la meva categoria, cosa que ha provocat que em fecin pujar al podi a recollir el meu premi, el meu primer premi amb això del running, jajaja. Quins collons , i és que això vol dir que començo a ser grandet, jejeje.
Si voleu podeu consultar les classificacions en aquest link:

RESULTATS MARATÓ EMPÚRIES


Quilòmetres innacabables anaven caient un a un, poquet a poquet. Acompanyat sempre del inseparable Josep Fonoll que anava amb una bici sempre a la meva vora suministrant-me tot el que necessitava. Ha estat un gran suport tant físic com pscològic. Gràcies Josep. Entre el quilòmetre 32 i el 39 he patit un atac de flato garrafal. M'ha fet reduir massa la velocitat. En un moment donat em passa un home i em diu: "Que, como va?" i jo li contesto que estic cardat, que massa pujada i massa vent. Ell em contesta: "Pues claro! Por eso lo hacemos, no?" De sobte s'ha fotut dues òsties al cul i ha aumentat el ritme. Com comprendeu en Josep i jo ens em mirat l'un a l'altre amb cara de sorpresos, i de sobte ens hem fotut a riure. Amb la conya he fet la prova a veure si funcionava amb mi, m'he fotut amb la ma oberta al cul i, collons!!! Fot un mal, però mira, no se que ha fet això que m'he sentit sobtadament que ja no tenia dolor. El maleït flato havia marxat!!!
Així que, seguint amb la conya, m'he fotut un parell més de guantades al pompis i he començat a accelerar. Per davant meu, a uns 100 metres, aquell home se seguia donant-se d'òsties. Ara amb la ma dreta, ara amb l'esquerra. Cada deu segons més o menys... PLAF!!! Estomacada. Li deu haver quedat el cul com un tomàquet, jajaja. Jo he convidat al Josep a que me'n fotés alguna mentre pedalejava però ho hem deixat córrer ja que quasi cau ell, la bici i jo, jejeje.
En molt poca estona he agafat a aquest home i en girar-se i tornar-me a veure ha fotut una gran cara de sorpresa i m'ha dit: "Coño, estás furte, eh?" I jo li he dit que m'havia aplicat el seu sistema en el meu cos i que m'havia anat molt bé a lo que ell em diu: "Mu bién, esto va mu bién"
Així es que he continuat endavant a un ritme molt bo fins que ja a l'últim quilòmetre anava buit. Menys mal la baixadeta que fa fins a l'arribada però sobretot gràcies a la gent que ha animat molt i molt fins que he passat la línia d'arribada. Ha estat molt emocionant, de veritat.
Al final resulta que ja en porto 7, 7 maratons! Ara toca recuperar-se bé. Crec que la temporada queda més o menys rematada. Només queda fer alguna cursa de muntanya per mantenir.
És tota la feina que em queda, bé, aquesta i començar a perfilar la propera marató per la Tardor per programar la seva preparació.

Salut i potes!

34 comentaris:

Carles Aguilar ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Carles Aguilar ha dit...

Ep... Jordi... Tot i que ja t'he felicitat avui personalment a través del mòbil, no volia deixar de fer-ho al teu blog. Sobre tot per la sensació de felicitat que suposa el haver acoseguit fer un podium en un Marató... Es se'ns dubte un moment excepcional i segur que tant tu mateix com els teus ho heu gaudit de debò....!!! Així que insistiexo moltes felicitats i endavant....!!! Ens veiem...

Ignasi Maraton ha dit...

Hola Bufal molt bona la cronica. La veritat es que definitivament no era una marato per fer marca, sino per sobreviuere i arribar be. Al final he fet 04:04:16, no he aconseguit la marca que volia pero he arribat molt mes sencer que en les dues anteriors, i aixo tambe era un objectiu.
M'ha encantat trobat-te despres de la cursa, poguer intercanviar impresisons i fer-nos la foto.
Felicitats per el trofeu
Salut i potes

Anònim ha dit...

Felicitats Jordi. Es una bona marca tenin en conta les inclemencias que expliques. Cuidat el peu. Una fractura per estres es lenta de curar. Es veiem aviat. Una abrassada.

Anònim ha dit...

L´anonim que esta a dalt soc jo. Error al pulsar.

manuelbinoy ha dit...

Torno a ser jo.

sergi ha dit...

moltes felicitats per la teva 7 marató.Tot i les dificultats , un molt bon temps!!!!!estas fet un crack!

Trapatroles ha dit...

Hola Jordi
Moltes felicitats per la marató d'Empúries...dins de poc a per un altra.

carles ha dit...

amic bufal,
enhorabona per la marca!
ja ens ensenyaràs a com fer aquests tiempassos en cada marato que fas.
au, a reposar que t'ho mereixes!
Una aBraçada!

Rafa González ha dit...

Eh! Un podium!! Genial!! Muchas felicidades, menuda ilusión tiene que hacer subir ahí arriba. Te lo mereces, crack, una gran carrera!!
Ahora vas a tener que mantener la presión y buscar podium....jejeje

Lo Búfal ha dit...

Eaglerun
Gràcies, ha estat molt emocionant i m'ha omplert de satisfacció.

Ignasi
Com ja varem fer allà, aquí seguim coincidint. És molt difícil encertar-la a Empúries. Per cert, he llegit que de les set edicions aquesta ha estat la més ventosa. Per tant arribar sencer ha estat la lectura més positiva que podem fer, Ignasi.

Manel
Et puc assegurar que en molts moments de la cursa em vaig arrossegar bastant i és per això que li dono molt de valor a la marca. Gràcies amic.

Sergi
Merci company. Va ser més complicat que el 2007. Els fenòmens que he esmentat van interferir bastant però segur que hi ha un factor més influient perqué em costés tant córrer diumenge. Tu i jo sabem quin és, jejeje.
"No ase falta desir nara mass!!"

Trapatroles
Gràcies Ramon. Ja començo a mirar diferents propostes. Poznan, Saragossa, ect. Ja veurem.

Carles
Si tu vols t'ho ensenyo a la propera i anem a per el sub3 con un par.

Rafa
Gracias amigo, ha sido muy emocionante para mi y para la familia.
Un abrazo.

Trapatroles ha dit...

Hola Jordi
Gràcies per les paraules en el meu blog referent a la introducció històrica del poble de la cursa.
M'agrada molt la foto i el viatjar. Et done aquesta adressa d'altre blog que tinc de viatjes. Avui he pujat un reportatje de Montblanc a Tarragona.
http://trapatroles.wordpress.com/

Espero que t'agrade

Bellotatlon ha dit...

Joder jordi felicidades podium, tercero de tu categoria ofu ofu ofu, ya te veo fino en la foto ya, estas canijo jejeje, si el 1º 2:36 ya era jodida la carrera ya, otra más para la buchaca. Que te recuperes pronto no hay dos maratones iguales, es lo jodido de las maratones.

Paco Montoro ha dit...

Jordi, mis felicitaciones por esa gran marca y por la forma de devorar maratones con esos grandes registro.
Correr dos maratones en dos meses no está al alcance de cualquiera, y tu lo haces disputando carreras entre medios. Me quito el sombrero. Un fuerte abrazo.

Robert Mayoral ha dit...

enhorabona per la cursa, per una altra marató més i pel podi...ets un crack!

Èric Pairet Artau ha dit...

Enhorabona per una altre marató!

Jo també hi vaig participar, i al veure a les fotos cares conegudes no he pogut resistirme a escriure 4 linies! Amb 18 anyets, ahir vaig debutar en el món del marató. 3 h 15' de temps final!

A continuar entrenant!! Salut i km's!
*Èric.

Èric Pairet Artau ha dit...

Cap problema: serà tot un honor! El link, seguidor, donar-lo... el que vulguis!!!

Un plaer haver contectat! Molta sort pel que vingui, salut i km's!

PD: Poso el link del teu blog en el meu ;). No fa res no?

Xalo ha dit...

Felicitats company ja tens un altre,descansa i recupera,menja i veu més,ens veiem properament.

Fran ha dit...

Búfal, enhorabona per la setena marató, per la marca, molt bona mirant les condicions, i sobre tot pel bronze que t'has penjat al coll. Moltes felicitats. Visca!!!

Fran ha dit...

Des del never i jo personalment volem felicitar-te, per la cursa i per la crónica. Per cert ja probarem el sistema de donar clatejades al cul je,je,je. A descansar i sobretot a anar fent puestao a casa pels trofeus que vindran, aquests és només el primer, moltissimes felicitats.
Ens veiem.

Lo Búfal ha dit...

Trapatroles
M'agradat molt i per això el linkejo.
Salut!

Alberto
Pues ya lo ves. Esto va amás aunque en esta maraton salieron 500 personas lo cual es muy relevante, además, si tenemos en cuenta que la acabaron la mitad pues pasa que quedar el 25 de 250 no parece tan importante.
De todos modos estoy muy contento.
Fuerza y honor!

Paco
Gracias por tus halagos. Pero me pasa igual que a ti. Necesito correr. Ya estoy buscando mi maraton para Otoño.
Un saludo.

Robert
Merci company. Em trobo enormement orgullós encara que no t'arribo ni a la sola, jejeje.
Salut!

Eric
Em sembla que em descobert un crack que és aposta de futur segura.
I es clar que no. Estem en contacte.
Salut!

Xalo
Company, gracies pels consells. Me'ls pendré al peu de la lletra.
A veure que fem proximament.

Fran 1
Merci amic. Avui em trobo fet caldo. No oblido les sensacions d'ahir. Van ser molt especials.
Salut i potes amic.

Fran 2
Ei never i never's! Ja en tinc un altre. Estic molt content. Lo de donar clatellades al cul va funcionar durant 500 metres, després vaig haver de parar perqué no vegis com pica, jejeje.
Ara a mirar el futur i ja estic buscant una altre marató per la tardor.
Salut i potes company!

FRANK JIMENEZ ha dit...

enhorabona 3.11, UFF quina marca més bona i amés amb la calor que ha fet el cap de setmana.
Enhorabona i l'any que ve ens veiem als duatlons, je je

Ironxevi ha dit...

Felicitats, Bufal. M'encanta la foto del podi,perque en ella hi tinc 3 amics. Fins la propera

Joan Josep ha dit...

Tot i que ja em vas adelantar el resultat per teléfon, volia felicitar-te de nou per aquest trofeu i la bona marca que has fet en aquesta marató. Com diuen més amunt, serà quiestió d´anar fent forat per als trofeus..

Enhorabona.

Lo Búfal ha dit...

Frank i Montse
Segur que ens hi veurem encara que el Mr no hi està gaire d'acord, jejeje.

Ironxevi
Gràcies amic. La foto és també teva. Si vols prenla i si no te la envio per email.
Salut!

Joan Josep
Gràcies un altre cop company. La veritat és que hi ha massa poques maratons en les que jo pugui fer algun mèrit per guanyar un trofeu. Potser si mirés alguna en que la mitja d'acabats sigui menor a la d'Empúries... jejeje. A Empúries van acabar 245 maratonians, uf!

Lo Búfal ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
munta ha dit...

ei Bufal!!felicitats!!encara que una mica tart, però ja saps com sempre fora i no ho havia vist fins avui,, molt be crak!!ens veiem aviat!adeu!

Lo Búfal ha dit...

Gràcies. Tú si que ets un crack.
Aviat em de fer-ne una junts.
Salut!

Carles Aguilar ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Carles Aguilar ha dit...

Jordi... Ara fa uns dies que no coincidim... Que tal el tema de Perpignan...??? Com van els entrenaments...?? Nosaltres ja tenim les reserves per Bilbao i demà ja tanquem el Hotel.... Aquesta tarda del dijous ens trobem al Poliesportiu de Cubelles per fer sèries, a veure si ens veiem...!!

Força...!!

David Rodriguez Roures ha dit...

Felicidades por ese podium,se os ve contentos,por cierto bonita camiseta la de tus hijos jeje.
Ademas las marca es buena,ya tienes mejor que yo jeje,haber si le cojes el gusto y no te bajas de ahi arribas,un saludo.

JOTAEME ha dit...

Encara que amb retras, felicitats per el podium! molt maca la samarreta dels nanos. :-)

Una abaçada
JM

Lo Búfal ha dit...

Ohhhhh! T'he llegit massa tard, llàastima.
Lo de Perpignan va brutal. Em trobo fort com un.... BÚFAL!!! De veritat. Aquests entrenaments m'estant posant molt fi. Aquesta setmana és realment molt intensa i ho fem així ja que la setmana vinent (la de la VOLTA) no puc entrenar amb normalitat i per si de cas portem els deures fets.
Salut!

David
És lo más, como tú sabes, sensaciones increibles. Esa camisata hasta la muerte!!! JEJEJE

JOTAEME
Gràcies company. Va ser un dia màgic per a mi. Algo que no creia que arribaria mai per a mi.
Ara a per Perpignan el 31.
Salut amic!

Luna ha dit...

Ciao che porta questo inoculò blogger molto. I dipendenti fecero seguire mancanza di Portogallo il mio triatlo di posizione

http://www.ncbb-triatlo.com/

El BÚFAL

El BÚFAL