TRADUCTOR (perdonad por los resultados)

dilluns, 1 de juny del 2009

Marató dels LIONS CATALANS (Perpinyà)

Instant de la sortida de la Marató de Perpinyà 2009.


Primers metres d'aquesta cursa. És molt recomenable si no és marca el que busques, jejeje.


A les 11 del matí accedim a terres franceses.


En Josep i jo a l'interior de l' Hotel Mercure on assignaven els pitralls.


A la sortida de l'hotel mostrem els obsequis.


Passaejant per Perpinyà ens sorprenen les cel·lebracions dels aficionats de l'USAP ja que acaben de classificar-se per la final que jugaran a París contra el Montferrant.


Le CASTILLET


Gairebé ningú parla el català, tot i això sembla que el catalanisme s'ensuma per tot arreu. Els símbols així ho mostren.


Lo Castillet un altre cop. Era la seu del Rei del Regne de Mallorque.


Apa! Vinga, quantes senyeres al carrer. Si és que el que no aconsegueixi l'sport...


El Josep al seu pas pel km 21,5. En bici tampoc no és fàcil, jejeje.

Casualitats de la vida han volgut que l'USAP de rugbi cel·lebri la seva classificació quan nosaltres ens trobem a la ciutat. Deu n'hi dó de quina manera. Sembla que no tenen font de Canaletes i per això ho cel·lebren donant-li voltes a la zona de "le Castillet" una i altre vegada, amb els vehicles. D'altres, a peu, esperen el pas dels vehicles per ovacionar-los al seu pas.
Hem comprovat que tot i que la llengua no ha estat promoguda entre la població, els símbols identitaris s'ensumen per tot el carrer.
Le Castillet, com ja em va explicar el bon Trapatroles, va ser la Seu on es va establir un dels hereus de Jaume "el Conqueridor", en Jaume II, que heretar el Regne de Mallorca.

Aquesta vegada ens hem adreçat a Perpinyà el dissabte disposats a passar un bon cap de setmana, juntament amb la família Fonoll, a la Catalunya francesa i tot ha sortit molt bé.
La nit abans de la carrera l'hem passat molt bé. Només cap allà les 5 de la matinada ha caigut un ruixat que m'ha fet pensar que el desenvolupament de la cursa es podia tòrcer, però no ha estat així. Ens hem aixecat en Josep (la meve llebre i fotograf particular, quin luxe) i jo a l'hora acordada. La sortida és a les 8 i no ens podem enderrarir. El cel està ennovulat i es mostra amenaçador. A l'arrivar a Perpinyà i després d'aparcar el vehicle sortim per indagar, prenem jo un cafetó i en Josep el seu te. De sobte em de sortir correns cap el cotxe ja que ha començat a ploure amb força. Falta un quart per la sortida. No se que passarà.
La gent comença a córrer cap lo Castillet, resulata que la sortida és des d'allà. Total que intranquil decideixo preparar-me i fer el mateix. No m'ho crec, ha deixat de ploure!
Bé arribo a la sortida i en tres minuts sona el tret de sortida, uf! menys mal que hem reaccionat a temps.
El terra es troba moll però no plou. La temperatura és ideal, el cel ennovulat i només un índex d'humitat molt alt entorbuleix les bones sensacions. Ben aviat em dono conte de que la humitat no és el pitjor enemic del dia. Auu! Una pujada, i una altre, i... collons!!! Que és aixo, la pujada a l'Atalaia o que?
Ostres, el perfil es dur fins al pas per mitja.
El pas pel km 15, aquí encara aguanto el tipus i fins i tot sòc optimista. Encara falta pujar una miqueta més.
Hem passat per llocs molt macos que han amenitzat la cursa. He anat sol des del principi i això és molt dur. Només tú, ningú tira del carro, bueno, de tant en tant en Josep, jejeje.


Els nanos, els nostres com els Fonolls s'ho han passat d'allò més bé. El lloc on ens hem ubicat ha estat un encert brutal, en mig de la natura, amb picina, una petita reserva animal i a 10 minuts de Perpinyà, genial! És a Canet de Rosselló.


Panoràmica del camping "les FONTAINES"


Les dues famílies congeniem molt bé, i els crios no vegis.


Al pas per mitja he comptat 1:31, millor del que esperava. El que no esperava en aquell moment era que en menys de 4 km's començaria a patir. El perfil llogicament havia de passar factura. En el 25 +/-, han sorgit els dolors que comencen a ser habituals en els peus i el meu ritme ha començat a mermar progressivament. Els km's han passat massa lents i només una petita reacció en el km 37 ha maquillat el resultat, sent aquest de 3:11:52. RESULTATS .Més content he entrat per l'arc d'arribada amb els meus dos fieras i amb la estelada penjada al coll... No hem pogut fer fotos per inmortalitzar el moment però la organització n'ha fet un grapat i les penjarà en breu per que de forma totalment gratuita les puguem adquirir.
Ja van 8 maratons, una medalla més i torno a estar molt orgullòs i agrït de tots els que fan que això sigui posible, començant per els amics i companys, en Gálvez, i com no, a la meva família que cada cop amb més força em donen el suport necessari per poder dedicar-me a aquesta afició que tant important paper ha adquirit en la meva vida.

Per últim desitjar que a en Carles i en Manel els hi hagi anat molt bé a Bilbao.

Salut i potes a tots!!!

18 comentaris:

Carles Aguilar ha dit...

Ep.... Jordí...!!! Ostres noi has aconseguit repetir el temps d'Empúries, i aixó te molt de mèrit....!! Així que moltes felicitats, jo sé que no es fàcil ferho de la manera que ho has aconseguit....!! Aquest final és un bon principi per la propera temporada:::!!! A veure si tinc temps i publico la meva crónica (Te m'has avançat...!!) Encara que ja saps que estic molt content per la meva marca... Ara ja soc sub 3:30...!!! Per mi és una passada...!!

Espero que ens veiem un dia i fem la xarradeta...!!! Jo ara descansaré un parell de setmanes...!!

Repeteixo, Jordi, MOLTES FELICITATS I FINS AVIAT...!!!

Trapatroles ha dit...

Molt bé Jordi, un bon crono en tan poc de temps des de Empúries.
Ja he vist que vas anar al Palau del Rei de Mallorca.
¡Que bonics son el Països Catalans!

Una abraçada

Ironxevi ha dit...

Hola company, felicitats per aquesta nova marató, i ara a pensar en la propera.

sergi ha dit...

Moltes felicitats per una nova marató!A continuar aixi!!!!

Ignasi Maraton ha dit...

Hola Bufal, motlissimes felicitats per la cursa, ja tens un altre al sac i amb un temps bonissim. Aquesta la marco per a un futur, gran cronica, ara a descansar i per nous objectius
Ets un crak¡¡¡
Ah, el 4 de juliol fan la cursa de la Talaia.......

Unknown ha dit...

Mestre!!

Moltes felicitats pel resultat obtingut, estas fet tot un bufal !! ;)

A seguir cardant-li canya, salut i km's!
* Èric.

Rafa González ha dit...

Felicidades Jordi! Estás hecho un fiera, menudos tiempos (el mismo que en Ampurias, no?). El 25!! Muy bien, muy bien.
Guapas las fotos.
Un saludo!

Bellotatlon ha dit...

Otra mas para el bote jejeje, cuantas mas te quedan hasta final de año? jajaja que crack, se ve dura de cojones y encima el tiempo no acompaña pero tiene que ser muy bonita como siempre en tu linea buenas fotos.
Un saludo FUERZA Y HONOR.

Lo Búfal ha dit...

Carles
Torno a felicitar-te per la teva gran marca. Jo se la satisfacció que provoca i la comparteixo amb tú.

Trapatroles
M'ho he passat molt bé. Gràcies. Perpinyà és molt maco com la resta del territori.
Salut!

Xevi
Gràcies amic. Ara toca Mediterrani on espero estar en condicions per atacar. Uf! quin Estiu m'espera.

Sergi
Merci amic. A vore que fem.

Gràcies Ignasi. Espero coincidir amb tothom per l'Atalaia.

Eric
Merci company. Ara toca descans i després a continuar.

Rafa
Gracias amigo. Lo suyo costó. No ha sido fàcil pero es que ya se notaba el desgaste.

Alberto
Pues dura y bonita. Se puede hacer. Este año espero hacer la del Mediterraneo aquí en casa y en Noviembre gana enteros San Sebastian.
Fuerza y honor!

Fran ha dit...

Si no estic equivocat és la teva 3ª Marató de la temporada? Doncs moltes felicitats pel triplet, per la marca, per la classificació i per haver gaudit amb la família i els amics dels paisatges del rosselló.
Una abraçada.

Lo Búfal ha dit...

Fran
Si, és la tercera i si Déu vol no serà la última. Em trobo molt motivat. En 15 dies començo a preparar la propera. Espero acabar l'any amb 5 maratons, a vore...
Salut i potes!

carles ha dit...

ep, bufal,
deixa alguna marató per la propera temporada......amb aquest ritme que portes em fas sentir un mequetrefe (m'acaba de venir al cap aquest adjectiu que mai no faig servir)...
Ets un crack!!!!!!!

Lo Búfal ha dit...

Ja voldrien molts poder fer el que tu fas.
Per la temporada vinent no tindrem perdó si no en fem una junts.
Salut i potes!!

Manuel Tintoré Maluquer ha dit...

Hola, Jordi. Moltes felicitats, amic meu. 3:15 es una marca de puta mare. Estàs en una forma estupenda. Continua aixi de constant i fidel amb tu mateix i al final obtindras el que vols. Estic segur, company. Fins aviat.

Lo Búfal ha dit...

Manel
Em trobo molt apropo dels meus objectius. Quan més aprop més difícil.
La temporada que ve serà decissiva.
Una abraçada.

Anònim ha dit...

Felicitats pel teu bloc, hi ha molta informació interessant pels malalts de córrer. pensava fer la Marató de Perpinyà aquest 2010. La darrera que he fet, Berlín, em va agradar molt, però mai vaig podar córrer al meu ritme, massa gent. Pel que dius hi ha força pujada...tens el perfil?

gràcies

Lo Búfal ha dit...

Hola anònim. T'ho puc mirar encara que ja en el seu dia no el vaig saber trobar. El perfil és dur per ser una marató i a més molt solitària però d'altre banda contrasta pels paratges tant macos que hi ha pel voltant de la ciutat.
No se qui ets però salut!

Anònim ha dit...

Em dic Dani, vaig entrar per casualitat el teu bloc. Pensava que al haver-hi poca gent podria anar al meu ritme i saber la meva marca. Només he fet 2 maratons, la primera a Donosti, que la vaig fer amb un amic, objectiu acabar-la; i la que et vaig comentar de Berlín. Buscaré per la xarxa alguna de planera i no massa multitudinària.

Gràcies

El BÚFAL

El BÚFAL