TRADUCTOR (perdonad por los resultados)

diumenge, 29 de març del 2009

La Mitja més maca, la de la CALÇOTADA

Un moment de la cursa travessant el nucli urbà de Brafim.


Abans de la cursa amb els companys i amics, Jordi, Carles i en Munta


ATLETESVNG.ORG


En Munta es va emocionar molt, i es que va fer un gran esforç
per fer una gran marca en un circuit i unes circumstàncies adverses.


Satisfets amb els resultats i sobretot per haver gaudit
d'un gran dia en un gran lloc.


He gaudit moltíssim amb aquesta cursa. Com titulo a dalt, la més maca que he fet fins ara.


Ahir el temps amenaçava amb pluja, vent i fred. Finalment la pluja s'ha anat retirant i no a influït en el curs de la cursa. El vent, que ha pres protagonisme en algún tram però han estat les pujades les que més han condicionat la cursa i el fred, bé, donç no era tal si no tansols fresqueta que en poqueta estona ha desaparegut. El circuit és un passeig per unes carreteres i unes pistes asfaltades que et porten pels poblets de la comarca, Alió, Brafim, Puigpelat i tornada a Valls, a través de camps d'atmetllers i de ceps. El circuit abandona les carreteres per recórrer pistes totalment rurals, això si, asfaltat tot el recorregut. El perfil ha estat l'únic factor realment advers. Les pujades i baixades han estat abundants en diversos trams de la cursa i han endurit l'itinerari. Bé, la marca meva ha estat molt satisfactòria, més encara, donades les circumstàncies esmentades. 1:27:42. Confeso que fins el km 18/19 creia rotundament que anava a fer marca personal però una pujada inesperada m'ha trencat el ritme fent-me perdre un temps important. De tota manera crec de forma convençuda que amb un perfil normal (pla) hagués fet marca segur. En Gàlvez em va recomenar per aquesta setmana una mica de baixada d'intensitat. Dilluns circuit d'estiraments, dimarts carrera contínua (1:20 h suaus), dimecres descans, dijous canvis de ritme 15' suaus+((30"lents x30" ràpids)x 5+3' suaus)x6+10' suaus, divendres i dissabte descans actiu que vol dir no forçar però tampoc parar, trote suau, estiraments, ect... va molt i molt bé això dels descans actiu avans d'una cursa.

La sortida va ser totalment controlada, vull dir que no em vaig embalar, vaig deixar a la gent que tirés i vaig agafar un ritme de 4:30 +-. En principi vaig sortir amb el company Munta. Va fer un gran temps d'1:41:00, a la arribada es va emocionar molt, la fita s'ho mereixia. En condicions normals tots haguerem fet una marca boníssima. Però de seguida em va aviar i vaig anar tirant però amb molta suavitat. Vaig avançar també als amics i companys Carles Aguilar i en Manel Tintoré , que varen fer unes marques molt bones tots dos, 1:36 i 1:41 respectivament. ent. Va arribar un punt, entre el km 4 o 5, en que vaig començar a desenvolupar progressivament el ritme pensant que potser era massa conservador i de seguida vaig agafar ritme de 4' el km. Només alguna pujada em feia enderrarir-me però després venia la baixada en la que era fàcil recuperar. Ritmes controlats per acabar en 1:26 com a molt. Però com ja he explicat a dalt... jejeje. Em trobo satisfet. Repeteixo, cursa super maca i, tot i les dificultats, molt agradable i fora de lo normal. Es poden notar els aromes de la natura amb varies granjes en el recorregut. Olor a pluja.
Val a dir que el company també Jordi Martí va fer un temps de 1:22, quin crack!
A l'arribada ens varen regalar uns productes típics de la terra, una ampolla de vi de Brafim, una cervesa "Rosita", cacahuets artesans, pastissos, ect... Va estar molt bé tot plegat. Llàstima que la calçotada la varem tenir que evitar per compromisos diversos, els meus, laborals.
En Munta, en Jordi i jo em anat junts des de Cubelles i ens ho hem passat molt bé.
Aquesta tarda vaig a pistes a fer un circuit d'estiraments i altres exercicis i a replegar les ordres d'aquesta setmana a vore que toca.
Faig una lectura molt positiva sobre la planificació de la cursa. És el primer cop que ho faig. Li farem una mica més de punta però evidentment com deia la passada setmana es pot obtenir millors resultats amb menys patiment.

Aquí teniu la feina fotogràfica que va realitzar en jacob1968, molt bé nano, gràcies:

http://picasaweb.google.es/ribesdelpenedes/MITJADEVALLSQM10BRAFIM?feat=directlink#

I si algú vol veure les classificacions...:
http://www.atletisme.com/classificacions/valls/res2009g.htm

Salut i potes nanos!!!

12 comentaris:

Carles Aguilar ha dit...

Hola Jordi...!! Et torno a felicitar per la teva cursa a Valls...Amb la dinàmica que portes i els consells de'n Gàlvez ja tens el sub 3 a la butxaca.. Segur que si...!!
Per cert,a veure si a la propera mitja que coincidim ens ho montem tots i anem a fer una bon esmorçar quan acabem...!!!

Ens veiem...!!!

Fran ha dit...

Ostres, Búfal, quina satisfacció llegir que t'ha anat molt bé. Jo tinc sensacions molt semblants a les teves i per això m'en alegro encara més. A Montornès també vam poder gaudir d'un temps inmillorable per correr.
Espero que en una mitja més plana puguis fer marca, vaja, segur, i el sub 3 el tens al teu abast. Ànim, salut ... :-)
... i potes!!!

Bellotatlon ha dit...

Bonita carrera, y muy buena marca, eso de planificar los entrenos y cumplirlos da resultados jejeje, ¿descansos activos? Tendre que probarlos. Ha seguir disfrutando que es de lo que se trata.
Fuerza y honor.

Trapatroles ha dit...

Hola Jordi, l'any 2010 espere anar a la Mitja de la Calçotada. A mes a mes el meu fill major i el meu net viuen a Vila-Seca.
Esta setmana estaré a Milán, en la Stramilano, després de la lesió.
T'imformo al meu blog.
Fins prompte!

¡COM ESTARIEN ELS CALÇOTS AMB VI DEL PRIORAT!

munta ha dit...

et felicito de nou..ets un crack.tenim que fer un bon esmorçar com be diuent per aqui!!yo també vaig disfrutar a valls a pesar de tot.fins aviat!

Joan Josep ha dit...

Quina enveja després del que expliques. I a més a més casi fas marca personal. A veure si podem quedar un día i m´expliques aixó del pla especific per Ampuries que m´han adelantat, ja tens el meu teléfon.

Arreveure.

Ignasi Maraton ha dit...

Vaya krak estas fet Jordi, molt bona marca, a empuries baixes de 3 segur (be quasi, que a una carrera pot pasar de tot), portes tres setmanas seguides de competició, no et satura?, t'ho dic perque a mi a vegades em pasa, encara en que cursa m'ho passo molto be.
A veure si ens veiem el dimumenge, jo em quedaré per la zona de l'Artis perque dissabte fare una tirada llarga.
Cuidat

Lo Búfal ha dit...

Carles
Tú també vares fer una gran marca.
Queda pendent lo de l'esmorzar.
Salut!

Fran
M'al·legra que a tú també t'anés molt bé. Aquí tots progressem positivament.
A veure si ens veiem a Margalló o a BOMBERS.
Salut i potes a tots dos.

Alberto
Gracias crack. Esos descansos son recomendables. A mi me funcionan.
Fuerza y honor amigo.

Trapatroles
Gràcies amic. Segurament que ens veurem donç al 2010.
Molta sort a Milà, quina enveja.
No vaig menjar calçots perqué m'agrada menjar-los amb el bon vi de la terra i a les dues entrava a treballar.
Aquersta nit li he promés al crio fer-ne uns quants a la brasa, uhmmm...!
Salut i potes!

Munta
Amic, com va per Cuenca?
Tú si que ets un crack, com t'ho vas currar.
Ens queda pendent l'esmorzar.
Salut i potes!

Joan Josep
A veure si l'any vinent la fem junts. Te la recomano.
Més que pla específic diria que estic tutorat per una persona que cada dilluns em dona la feina de la setmana. És un pla dur, amb poc volum però amb molta qualitat. Crec que els resultats avalan el sistema.
Ens veiem!

Ignasi
Gràcies. No havia mai competit tant com aquest any, suposo que per això ho soporto amb molta motivació.
Salut i potes!

Paco Montoro ha dit...

Estupenda media Jordi, si no llega a ser tan dura, haces marcas seguro. A pesar de no hacerla el tiempo es envidiable, mi mas enhorabuena. Saludos

munta ha dit...

vinc per semana santa i vull fer algun entreno que aqui no faig res i estic petat ..i ens fotem un bon apec..Salut!!!

David Rodriguez Roures ha dit...

Me alegro que te salgan bien las cosas,pues ya sabes esta carrera para repetirla siempre que puedas,pero no para hacer marca.
Eso de menos sufrimiento mas rendimiento tienes que explicarlo,ya que yo soy de los de sin sufrimiento no hay recompensa jeje,nos vemos,un saludo.

Lo Búfal ha dit...

Paco
Gracias. Lo duro se compensa con lo bonito aunque desde luego que para hacer marca no es.
Un abrazo

Munta.
Diumenge suposo que farem algun entrenament en grup. Serà el moment
Salut i potes!

David
La verdad es que el coco me aconpaña y eso es super importante.
A lo de que sufrir menos y conseguir más rendimiento lo digo por lo descerebrao que soy. Yo era de los que salian flechados en las carreras con lo que cogía una buena ventaja en la primera parte de la carrera que me dejaba ko para la segunda parte. Corria hecho polvo y mis marcas se mantenian gracias a la renta conseguida en la primera parte de la carrera.
Hoy planifico. Salgo de - a +. Mejoro las marcas y sufro menos, pero eso si eh? sufrir, pues claro que sufro, jejeje.
Salut i potes!

El BÚFAL

El BÚFAL