TRADUCTOR (perdonad por los resultados)

dilluns, 2 de març del 2009

Felicitacions i condols.

PEPE RUBIANES


A l'hora al·legria, a l'hora tristesa. Això és el que sento quan penso en el dia d'ahir.
D'una banda, em sento content perqué molts companys varen córrer ahir la Nostra Marató, la de casa. Tots ells sense excepció varen aconseguir el seu propòsit i això em fa compartir la seva felicitat.
Però, com deia, ahir també va tenir la seva part negativa. A la cursa va morir un nano de 27 anys, era en Collin dunne. Al km 34,5 va patir una aturda cardiorespiratòria. Aquest fet va ennegrir la festa donant-li la única nota negativa del dia. Un sent més aquestes desgràcies quan són producte d'una afició a un esport que tots nosaltres practiquem a diari. Intentaré recollir dades per fer un post que intenti aclarir quins són els motius que provoquen el risc a patir aquesta anomalia al nostre cos. Potser una manca de capacitat, o potser de preparació, o potser una trista casualitat, no ho se. Convido a tots a que treballem plegats per aclarir els dubtes que segur ens ronden pel cap. Entre tots podem seguir diferents fronts que juntant-los poden formar un gran informe. Aquest tema comença a ser una mica preocupant i crec que trobar un bon assessorament ens serà de gran interés.
D'altre banda ha mort també a l'edat de 61 anys, víctima d'un càncer de pulmó, un personatge molt estimat, de manera molt particular a Catalunya, aquest no és més que, com a si mateix es definia, el "galaico-català Pepe Rubianes, actor polifacètic, especialitzat en mimo, monòlegs i alguna que altre imitació.
Jo el vaig conéixer, crec que seria cap a l'any 1984, o potser el 1985. No recordo bé la data, però si recordo els dos monòlegs que varen donar al canal 33 quan feien allò d'SPUTNIK . Van ser dues actuacions, una relatava sobre les tapes d'un "bar", que quan el seu propietari baixava la persiana i marxava, aquestes cobraven vida i montaven una fiestassa tremenda i l'altre ho feia sobre un viatge a l'Amazones. Descollonants les dues i molt recomenables de veure, es clar, si les trobeu. Crec que a en PEPE no se li pot dir "adeu" si no un "hasta siempre" ja que, tot i no ser-hi, ell estarà sempre en plena actualitat. Esperem que se li faci un homenatge per todo lo alto, com ell es mereix. Jo no em vull esplaiar més, per això us he penjat uns quants links i un video d'ell per si els voleu revisar. També he trobat un recull de fotografies, ara ja, entranyables. Veieu la seva WIKIPÈDIA.

Com titula avui el post, FELICITACIONS I CONDOLS.

Salut i Potes!

Adreces d'interès:

Sobreentrenamiento

Medicina.Edu

Revista Española de cardiología

10 comentaris:

Fran ha dit...

+ descansin en pau +

Rafa González ha dit...

Una pena. Lo del chico de la maratón es horrible, no tengo palabras. Y lo de Pepe, pues muy triste, era un tipo genial. Yo lo ví dos veces en Rubianes Solamente, y no paré de reir. Un grande que nos ha dejado.

Ironxevi ha dit...

Un companys del club el va veure estes a terra, quan ja l'estaven atenguen, realment impactant, i com dius, quan toca a una afició com la nostre.
En quant a Rubianes, com va dir un company de club, amb els que sobren a vegades, i marxen els que no han de fer-ho. Sempre el recordarem.
Ens veiem el 3 de maig

Bellotatlon ha dit...

Por lo que tengo entendido es dificil saber a quien y en que momento y porque se produce la muerte subita,ya que se produce en todo tipo de deportistas,atletas, futbolistas, jugadores de rugby,etc, tanto a nivel profesional como amateur; en el caso de Puerta (futbolista del Sevilla)dijeron los medicos que era una malformacion del corazon, para determinarla hay que hacerle la prueba y que de el fallo en ese momento.
Nada que lo siento muchisimo y ha seguir con esta pasion que no nos pare nunca.
FUERZA Y HONOR.

Anònim ha dit...

Gracies per les teves felicitacions, Jordi

Joan Josep ha dit...

Una trista noticia.

Arreveure.

Lo Búfal ha dit...

Sembla que el que li va passar a en Collin és rellevant més per l'impacte
que supose en la societat, en tractar-se d'un nano jove i saludable, que per la frequència
en que esdevenen aquestes tragèdies.
És parla estadísticament que en una ciutat de 200000 habitants esdevé una baixa per mort sobtada durant l'activitat esportiva cada quatre anys.

Bellotatlon ha dit...

Jordi en la pagina de clocklilnk selecciona el modelo de reloj "Clock Name: Countdown 9001E" pincha sobre View HTML tag,seleciona zona horaria o pais y ciudad y en Target: pon la fecha del evento y el titulo debajo, te tiene que salir,siempre que modifiques un dato dale a update una vez modificado todos los datos copia el primer codigo HTML y lo copias en tu blog, te tiene que salir

Rakala ha dit...

No tenia idea de la mort d'aquet xic en la marató. Quina llàstima!!
En quant a Pepe Rubianes, em deixà de pedra quan ho vaig veure a la tele.
El monòleg del que parles, el vaig veure fa uns anys però ja no recorde en quin programa del Buenafuente va ser "Un altra cosa", "Buenafuente A3" o en "La Sexta"
També recorde fa molts anys, estagué en "Malalts de tele" amb Toni Soler tota la nit des de les 22 fins les 6 o les 7 del matí fent el programa i xarrant detot.
Era molt bò.
Gràcies per nomenar-lo.
Bessets

Lo Búfal ha dit...

Gràcies Rakala.

El BÚFAL

El BÚFAL